23.08

Sitter i min säng med mammas lap-top i knät och väntar på att patrick ska ringa och bestämma sg för vilken tid han vill går på bio imorrn. Vi ska se den sjukt bra filmen med Will smith som heter I am legend! Har redan sett den men det var så sjukt bra så kan lätt se den igen. Var först i skolan och sen direkt till jobbet så jag är helt slut just nu. Ska upp klockan 6 imorgon också, men jaaaa.. vad kul! Aja, det är i alla fall fredag imorrn så det är ju great.
Shit, den här veckan har gått helt sjukt snabbt, det är skönt men samtidigt läskigt.. jag menar jag kommer säkert inte ens hinna blinka förens jag har blivit gammal och grå och sitter i en rullstol och tittar på binglotto. Usch, vill inte bli gammal.. vill inte bli vuxen.
Men nu ska jag inte grubbla över det utan nu ska jag beställa biljetter till bion och sen är det sleepy time.
God Natt folks!/ H

Dagens låt: Avril Lavigne- Slipped away, verkligen värd att lyssna på.

Åland

Bilder från Åland kommer här (några av dom i alla fall)!
Enjoy bitches! :D
image89image90image91image94image92image93

bild 1. 6 stycken svettiga fotbollsbrudar i en och samma säng! NAIJS!
bild2. Mange i Leylas lagom stora fjällräven :D
bild 3. Asså, är det ett skämt eller? Ålands stolthet. Grace Åland "Home of Ålands Elvis"! HAHA
bild 4. Hemliga klubben! OBS! Står du inte på skylten får du inte ränna här! HAHA
bild 5. Leyla mellan malins.. ben?
bild 6. Jag, i min grymt snygga träningsoverall!

Badrummets tur

Idag har det gått en vecka på renoveringen av badrummet och det känns som om att dom inte har kommit nån vart.
Längtar sååå tills det blir klart. Det ska bli helt underbart! Just nu är det ett helvete med allt borrande och sågande som sker i mitt bombnedslag till badrum.
Var hemma idag, mådde inge bra när jag vaknade upp, kanske berodde på att Patrick låg och hostade hela natten :p
Helgen spenderade jag då på åland. Vi hade grymt kul och det kommer såklart bilder därifrån. Fotbollen gick inge vidare nen man kan ju inte vinna jämt, eller hur? Huvudsaken var att vi hade kul och tro mig det hade vi, som vanligt. Det hände mycket bus och vi skrattade som aldrig förr. Båtresan både dit och tillbaka var lyckad och jag kom hem med mycket gottigheter om vi säger så :D
En kväll så skulle vi gå och köpa godis, chips och lälsk på en liten grill som låg mitt emot där vo bodde som verkade vara Ålands ungdomars mötesplats. Alla samlades där med sina moppar och rökte. Det finns kanske inte så mycket mer att göra där? vad vet jag! :p Aja, i alla fall så gick vi in och jag och min tjejkomis frida bestämde oss för att dela på en chipspåse och en stor cola gissa vad det kostade? 70 kronor! 70 spänn för en jävla påse potatis och lite bubbelvatten med smak av cola?! Men den halvfinska tanten stog där helt nöjd och sa på finlandssvenska "Jo, de bli skjuttiokrronor" nåt sånt lät det. Jag blev helt chockad och stog där med mina 40 kronor för jag trodde att det skulle kosta något sånt men nej, för det kostade 30 kronor mer. HAH! Jag trodde det var ett skämt så jag började asgarva och så gav jag min plånbok till frida och sa: "Du får fixa det här, för det verkar ju helt sjukt." Så gick jag ut till dom pratglada halvfinska moppepojkarna efter ett tag så kom  Frida, Matilda, och Carro ut och det gick inte att övertala den finska kvinnan om att få det lite billigare så det var bara att ta vårt snack och gå in till dom andra. Haha! Helt sjukt! 70 spänn! Har fortfarande inte släppt det.

Jag och Caroline har pratat i sömnen med varann dom två nätterna som vi var där och det lan våran andra rumskamrat Matidla intyga. Haha! Höll på att dö av skratt när jag fick höra vad vi hade sagt.
Jag: - Pischy har gått över till fiendeland!
Carro:  -Mhihihi, Pischy!
Pischy är en tjej i vårt lag som egentligen heter Jessika men kallas för Pischy, och det är väldigt svårt att förklara varför jag sa det jag sa men vi hade ett litet "krig" första kvällen det var liksom den ena korridoren mot den andra och Pischy var med på mitt lag och vi kallade det andra delen för fiendens land och jag drömde antagligen att Pischy hade gått över till dom! Haha, den jäveln!
Andra kvällen: - C: Hanna? är du vaken, eller pratar du i nattmössan?
J: - Nej... Eller jag vet inte.
C: - Haha! För om du pratar i sömnen så ska jag berätta det för ALLA imorrn!
J: - Haha! Okej.. Mm, jo. Men jag är vaken. Haha! Aaa..
Så somnade vi! Haha, orka att vi inte ens kan hålla käften när vi sover!
Men nu är det dags för mig att gå och duscha nere i vårt gym nere i huset efter JAG INTE HAR NÅN DUSCH HEMMA! sen ska jag plugga lite, har prov imorrn och så är det min första dag på jobbet imorrn! Mihi, önska mig lycka till! Puss och kram/ H

Åland i helgen

jeppjepp!
så är det! Åker imorgon klockan 12.15 är det samling vid tekniska högskolan och jag har inte börjat packa, bra där.
Ska dit för att spela Ålands cupen med mitt kära fotbollslag och kommer hem på söndag igen.
Ska bli grymt kul! Så det är i alla fall min helg, jag kommer att spendera den på en ö som tillhör Finland, eller är det sverige? kan aldrig hålla reda på det där, jag menar dom pratar ju både svenska och finska så det är svårt att hålla reda på :p
Juste, glömde att säga! Men jag fick jobbet som jag var på en intervju för i måndags! WOHO! Börjar nästa tisdag och då ska jag gå en utbildning och sen börjar jag direkt efter. Och så är det bestämt nu, vi drar till Bulgarien med klassen den 22:a maj och stannar en vecka. Sjukt kul och göra nåt med klassen :D
Men nu ringer johanna och nu ska jag börja att packa, lite sent kanske men men :) Puss/ H


Arbetsintervju på måndag!

Så då är i alla fall ett problem ur världen (om jag nu får jobbet)!
WIHOWAWAOWA! Jag ska på arbetsintervju!
Skickade in mitt cv och mitt personliga brev till ett företag som heter silentium där man ringer runt och representerar olika företag. Det är inte telefonförsäljning utan mer som informatör :D Haha! Det är kanske inte mitt drömjobb men det är bra betalt och jag bestämmer själv när jag vill jobba.. Så ringde dom upp mig i fredags och frågade ifall jag var intresserad av att komma på arbetsintervju och det är väl klart att jag är? :D Det kommer bli helt sjukt mycket för mig i veckorna bara. Fotbollen 3 gånger i veckan, dansen 1 gång i veckan och sen jobba 2-3 gånger i veckan+ pojkvän + skolan! wosch! Vette fan hur jag ska hinna med allt.. men det får gå helt enkelt :)
Är glad bara att jag har ett jobb, om jag får det! Så vi får se hur det går imorgon!

Helgen började med att i fredags så åkte jag, Sandra och Malin till rönninge/salem hem till våran vän Caroline som är bosatt där så lagade vi tacos åt, pratade och så drog vi på fest! Det var väldigt kul! Dock blev det väldigt sent och vi slocknade med detsamma när vi kom hem till carolines lagom mysiga hus..  Och så igår var jag med pojken min och så gick vi på bio. Vi såg "American Gangster" Den var bra men den var rätt seg i början och den var lååång 2 timmar och 37 minuter.. Men den var skön! :) Sen åkte vi hem till mig kollade lite på tv och somnade, och eftersom att Patrick skulle upp klockan halv elva för att han hade match så var det bara att kliva upp och det var helt omöjligt att somna om så det var bara att lägga sig framför tv:n och kolla på vänner, och nu sitter jag här.
Jag tänkte börja med nåt nytt i min blogg och det är dagens låt! Jag kommer rekomendera en låt som jag tycker är sjukt bra och som jag tycker att ni ska ladda ner och lyssna på, för jag kan nästan garantera er att alla dom låtar som jag rekomenderar är värda att lyssna på! Så får ni gärna skriva ett litet inlägg vad ni tycker om låten. Ni kanske har redan hört den, vad vet jag?
I alla fall, Dagens låt är: Coldplay- Fix you
En helt sjukt fin låt och texten ger en gåshud, den är inte ny och tror att det är många som känner till den, men den är definitvt värd att lyssna på!

Men nu ska jag faktiskt plugga lite för jag har nämligen som vanligt, ganska mycket denna vecka. Jaja, lyssna på låten så hörs vi mina vänner! Peace, love and understanding/ Hannsen

En "Hanna" grej

Typiskt mig att bara samla på mig en massa saker som jag måste göra och som till slut blir liksom too much.
Aja, det löser sig väl antar jag. Mycket just nu bara..
Är stressad över skolan. Jag kanske tog på mig lite för mycket när jag ska redovisa helt själv om musikens språk på svenskan. Men jag kände att jag menar musik det är ju verkligen min grej. Musik är mitt liv, det är bättre än nya kläder, att bli masserad, kliad på ryggen, sovmorgon och det är ta mig fan bättre än sex!
Jag vet att det är många som håller med mig så titta inte snett! :p
Men det är svårt asså, att beskriva musikens språk. Jag menar musik vill ju säga så mycket. Ge mig tips! Jag är typ halvvägs på mitt arbete men det känns som att typ fem miljarder saker saknas.
Sen är jag stressad över det här med jobbsökandet.. Jag har skrivit klart mitt CV och är nästan klar med mitt personliga brev men det känns som om att jag aldrig har tid att börja mitt sökande, och så är jag såklart rädd att bli besviken. Men så är det i livet.. Man måste bli besviken annars så uppskattar man inte dom bra sakerna som händer en. Wow! jag börjar låta som min mamma! Haha! Bort bort..!
Men nu börjar hitta Nemo på ettan så nu ska jag se den! Puss och kram/ Hanna

Alltid, alltid lika kul

går var jag med det hela gamla tjejgänget! Den enda som saknades var Tania, om hon hade varut med så hade gröndalsflicks varit komplett :)
men i alla fall. Jag mötte först agnes i Gröndal runt halv åtta vid tvärbanan så åkte vi till fruängen hem till en kille som hette Björn och där fanns även mina två skönheter Hannah och Cornelia som redan hade blivit glada i hatten! Good work girls, det är så det ska vara!
I alla fall så bjöd Hannah mig på att glas vin så satt vi och drack och paratde om en massa olika grejer, eftersom vi inte hade setts på ett tag så blev det ett ganska långt samtal :) Det behövdes. Sen efter lite vin och agnes brownie-shot (den smakade verkligen brownie) så bjöd Cornelia upp till dans och då var det dags att shaka loss :)
Efter en stund kom Lotta och Malin till den mysiga lägenheten och vi fortsatte med drickandet och dansandet! Så himla kul det var! när klockan var runt halv 12 så var det dags att bege sig därifrån. Jag och Agnes hoppade av i Liljeholmen och åkte till trygga gröndal och dom andra åkte till gullmars tror jag på nån fest som tydligen enligt Hannahs blogg sööög! Så det var kanske tur att jag åkte till gröndal för att möta pojken min.
Patrick ringde mig runt två och då hade han tydligen träffat Malin och Cornelia i liljeholmen så dom tog sällskap hem så mötte jag min lagom fulla pojkvän och min nyktra alltid lika glada vän Malin i centrum så gick vi hem och sov. Tack för kvällen brudar, alltid alltid lika kul att vara med er <3
image85image86image87image88 Bilder från igår, tagna med Hannahs mobil!

Ikväll ska jag kanske på bio med Patrick annars så blir det hyrfilm och mys hemma hos mig :)
Hoppas ni får en rolig, mysig och naajs lördagkväll :) Puss och gos/ H

Det borde vara olagligt

Att vara såhär trött.
Jisses.. Mina ögon går i kors bara för att jag är sååååå sömnig. Det kan ju inte vara hälsosamt?
Aja, var i skolan idag (sooom vanligt) och det var lika segt (sooom vanligt).
Är redan skoltrött och det har bara gått... 3 dagar på första veckan efter lovet. Buhu!
Typ en miljaaaard dagar kvar tills nästa lov. Jag och Emelie satt och räknade ut idag att det bara är tre veckor mellan sportlovet och påsklovet OCH så la Sophie till att det endast är 19 veckor kvar tills det är sommarlov! TJOLAHEJTJOLAHO!
Jag sitter faktiskt och kollar på grammisgalan, den grammisgalan som min bror INTE fick delta i. Låten fick inte tillräckligt många röster på internet så dom fick inte chansen att delta. That suckish!
Jaja, det kommer fler chanser!
Asså, jag har lite smått panik! Jag måste ju skaffa ett jobb?! Herregud! Jag ska liksom till Thailand på praktik med några tjejer i klassen snart och så måste jag betala biljetten själv, och sen ska jag till Ayia napa, eller typ Rhodos med Johanna i sommar, och kaanske Mallorca med Patrick. Ja, men lycka till med att få ihop ekonomin till det! :p
Det är ju bara julafton och födelsdag en gång om året.. Hmm, måste tänka ut en plan. Äsch, jag får helt enekelt börja söka jobb, det får bli så. Om man vill bli rik får man ju slita, men grejen är att jag tycker att jag sliter som in i.. Sjuttsingen? vi tar helvete :p i skolan och där går man ju gratis? Man borde ju få betalt, så mycket som man sliter och kämpar. Just nu kämpar jag med att hålla mig vaken på lektionerna och inte hamna i catfight med min lärare (Lennart) Nu kanske ni undrar, catfight? Tro mig med Lennart är det Catfight. Han diggar inte mig och jag diggar DEFINITIVT inte honom. Men men, men kan ju inte bli älskad av alla, vad ska man göra? Han har fått för sig att jag är med i nåt gäng i min klass. Att jag och fem tjejer till i min klass har bildat ett så kallat "gäng" som typ gör allt för att göra så att hans liv känns meningslöst. Lennart, jag önskar att det var så men så är icke fallet.
Nu är det i alla fall bestämt att vi ska till romme med skolan! Yeah baby yeah! Vi fick inte chansen att åka förra året för att året innan dess så hade eleverna missköts sig. Alltså dom hade krökat på resan dit och hem, vilket vi inte ska göra i år... Japp. Känns som att jag har så mycket planerat.
25/1-27/1:
Åland med laget. Ska det bli kul eller? Yeah!
Sportlovet:
Vallentuna som gäller. Det är dags nu måste spendera lite tid med hästarna.
Påsklovet:
Bruksvallarna med Daniel och company! Asså, Weeiijo! Party!
Mars nångång:
Mallis med Patrick. Det lär ju inte hända om inte jag vinner på triss "Plötsligt händer det" Yeah right!
Men du får ha det så kul i mallis älskling... Utan mig. :(
28-30 Mars:
Morfar fyller 90. Då är det ferre i Växjö med släkten! Ouff, I like!
Maj:
Kanske Bulgarien (sunny beach) med klassen på studieresa. Haha! Sunny beach av alla ställen men så är det. Alla Hotell tvåor får åka dit för en studieresa och eftersom rektorn är från bulgarien så blev det så. Men det är bara om skolans ekonomi tillåter.

Det är typ det.. Och sen Johannas och min resa som vi ska planera i veckan :D
Men nu ska jag fortsätta att kolla på grammisgalan. Ni får ha det jävligt najs hoes and bros!
Gosemos!/ H

1 månad.

8/12-07 <3

image83
1 månad med dig älskling, en helt underbar månad.
Vill bara att det ska fortsätta och fortsätta, finns ingen som gör mig så lycklig som du.
Ingen som är så underbar som du.
Jag kan lugnt säga utan att behöva känna någon som helst osäkerhet att jag Älskar dig.
Aldrig kännt såhär för någon som jag gör för dig.
Jag älskar dig Patrick Ejderfjäll.

Bröstcancer

Då och då så skriver jag ett inlägg om moral eller om sånt som är sant och verkligt men som få människor i vårt samhälle ser, sen om ni vill läsa det eller inte det är upp till er.
Jag har levt med bröstcancer i hela mitt liv. Jag har såklart inte drabbats av det själv.. än, men tyvärr så finns risken. Min mamma hann tack och lov att inte drabbas av den dödliga sjukdomen. Hon tog ett beslut när jag var runt 8 år att operera sig för att hindra att få bröstcancer. Hon fick genomgå nio stora operationer och det slutade med att hon fick leva med ett bröst i ett år. Jag levde med min sjuka mamma i flera år och det var inte många som visste hur min familjesituation såg ut. Det var den svåraste tiden i mitt liv. Till slut  efter ungefär 4 år så friskförklarades mamma och det kändes som allt var frid och fröjd. Men sen så småningom så fick jag höra från olika håll att bröstcancer är ärftligt och då var det dags för en ny rädsla som jag fick kämpa mot. Att jag själv eller min syster skulle drabbas. Den oron sitter i mig hela tiden. Både jag och min syster har fått prata med olika läkare och experter och vi båda är inskrivna på karolinska sjukhuset att när vi når åldern 20 så är det dags att genomgå en undersökning. Läkarna som vi har träffat har sagt att det är ingen hemlighet att vi ligger i riskzoonen för att få bröstacancer men eftersom att min pappa inte har haft någon i sin släkt som fått sjukdomen så ser chanserna mycket bättre ut. Att leva i den här ständiga oron och den ständiga okunskapen är svår, och det här är verkligen inget tycka-synd-om-mig-inlägg för det sista jag behöver är andras sympati. När jag är rädd så gör sympati tröstningar mig bara svag. Istället behöver jag peppning. Det finns ingen kvinna på mammas sida förutom min mamma då som klarat sig undan bröstcancer och det var tack vare alla operationer som hon fick genomgå. Jag hoppas verkligen att både jag om min syster slipper gå igenom det som mamma fick genomlida. Att se henne så sjuk knäckte mig nästan och för att inte tala om min pappa. Mamma blev inte sjuk på grund av cancern utan på grund av alla operationer. varför hon fick opereras hela 9 gånger berodde på att läkarna gjorde fel dom första gångerna. Vilket jävla läkarsystem vi har! Mamma gjorde en anmälan men såklart så ledde den ingen vart.
Jag hoppas verkligen att om jag drabbas av sjukdomen att bröstcancer forskningen har kommit så långt att det finns ett botemedel. Det är den största rädslan jag har att jag kommer att få gå igenom exakt samma saker som min mormor, min gammelmormor, min moster, min gammelmoster och min mamma gjorde.
Vi hade släktfest här ikväll, och två av dom kvinnorna som var här har/haft bröstcancer, och jag vet att jag verkligen inte är ensam om dom här känslorna och den här situationen jag vet att det finns eller jag vet att nästan alla kvinnor blir lika osäkra och förskräckta som jag ifall dom känner något på brösten som inte ska vara där. Jag vet att jag inte är i riskzoonen just nu så varje gång jag känner nåt på mina bröst så kan jag pusta ut men en dag så kommer jag inte att kunna göra det. Jag är trött på att vara rädd för den här sjukdomen. Det är redan alldeles för många som har drabbats. Jag och hela min familj stöder bröstcancerfonden och det tycker jag att ni också ska göra för det kan vara din syster, din mamma, din flickvän eller kanske din pappa som drabbas nästa gång, och tro mig ni vill verkligen inte hamna i den sitsen som jag fick göra. Att varje dag se den man älskar och den man ser upp till sakta, sakta tappa hoppet. Den här dödande sjukdomen gjorde så att att jag aldrig fick äran att träffa min mormor. Därför så uppmanar jag alla att stödja bröstcancerforskningen för om den fanns när min mormor fick diagnosen så kanske hon hade funnits idag. Jag orkar inte vara rädd längre... Jag orkar inte.



Till minne av min mormor,
Monica Rosengren.


 

Världens lätt bästa mamma
image82

Shoppaholic

Det är jag!
Mamma säger att jag är materialist! Men jaha! En sån som bara vill ha och vill ha.. Men vadå vill ha och vill ha?
jag betalar ju förfan för allt själv! Det är väl mitt ansvar vart jag lägger mina pengar? :p eller..?
Aja, var i alla fall i stan med min vän Carro, kom precis hem därifrån :)
Köpte en lång, röd jättemysig tröja med luva och dragkedja, nästan som en klänning i mystyg och sen en vanlig klänning med färgerna rosa och grå och båda från ginatricot plus en röd svart bh på rea :D 64 spänn ;D WOW!
Sen äntligen fick jag tag på ett par svarta pumps på din sko! Har velat ha det så länge så nu jäflar! Nu fick jag dom!
Skitsnygga! :D Iiih, älskar att köpa nya grejer! Och har alltid så sjukt kul när jag är med Carro! Haha, kan inte sluta garva :p Vi testar alltid asfula kläder och så låtsas vi att vi är helt seriösa! Haha, snacka om blickarna man får när man står framför spegeln på h&m och posar som faaan med dom lagom snygga plaggen :p haha!
Ikväll ska jag i alla fall på bio med Carro igen :D haha! Underbart! Får se vilken film det blir :) Vi vill se "I am legend"
men vi vet inte när om den går men vi hoppas i alla fall på det!
Men nu ska jag prova mina nya kläder! WIHOHIOOOIOWWEEIIO!
puss


2008

Första inlägget för det nya året!
mitt nyår började med att vi eller vi och vi jag lagade middag hemma hos johanna och runt 18 så kom alla tjejer så började vi att äta och föra :) sen runt 22 så åkte vi till fridhemsplan på "fest". Det var verkligen ingen fest. Jag trodde att det var ett skämt när vi väl kom upp. Det var fyra killar som satt i ett kök och rökte och typ v'ntade på tolvslaget så vi drog efter en kvart till en annan fest i slussen där det var mycket roligare. Det jobbiga var att precis när vi kom in och jag skulle hänga av mig så kom han som bodde där och klappade mig på axel och sa: "du behöver inte ta av dig för vi ska ut nu." Men jaha?! Jag kom ju precis in. Men det var bara att pallra sig ut igen.
Johanna min bästa vän som fyllde 18 år firade vi när tolvslaget väl slog och jag hoppas verkligen att hon var nöjd med sin kväll! Efter tolvslaget så drog vi tillbaka till lägenheten och fortsatte att festa :) Det kommer bilder men Johanna har kameran så dom kommer när dom kommer!
Jag var där i några timmar och sen åkte jag iväg för att möta upp min pojkvän runt tre tiden. Vill bara säga att även fast du inte var med mig när klockan slog tolv så gjorde du mig väldigt, väldigt glad och lycklig!
Antar att man kanske borde säga vad man har för förhoppningar eftersom att det är ett nytt år men jag är en sån person att jag tar en dag i taget och den enda förhoppningen jag har är att jag får tillbringa det här året med Patrick och alla mina underbara vänner och min familj. Det är det enda jag vill. / Hanna

image81


RSS 2.0